Συχνές ερωτησεις

Πατήστε πάνω στην Ενότητα που σας ενδιαφέρει για να δείτε τις αντίστοιχες Συχνές Ερωτήσεις.

  1. Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποίησα κατά την εγγραφή και δεν μπορώ να συνδεθώ;

Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, πατήστε εδώ http://hunting-academy.edu.gr/o-logariasmos-mou/lost-password/  και συμπληρώστε το email που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας. Θα λάβετε σε αυτό το email οδηγίες πως να ορίσετε ένα νέο κωδικό.

2. Πληκτρολογώ το κουπόνι που έχω παραλάβει από τη Δ ΚΟΣΕ και μου εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν είναι έγκυρο. Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Το κάθε κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά από ένα χρήστη. Σιγουρευτείτε ότι πληκτρολογείτε σωστά το κουπόνι.

Προσοχή ! Την διαδικασία ενεργοποίησης του κουπονιού θα χρειαστεί να την κάνετε μία μόνο φορά κατά την αρχική εγγραφή σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει απλά να συνδέεστε στο λογαριασμό σας πατώντας εδώ http://hunting-academy.edu.gr/o-logariasmos-mou/ για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα.

1.Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση με επιτυχία. Πως θα παραλάβω το πιστοποιητικό;

Μόλις ολοκληρώσατε την εκπαίδευση με επιτυχία, σας στείλαμε με email αυτόματα το πιστοποιητικό σας. Εάν δεν έχετε λάβει το email αυτό, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam folder) μήπως για κάποιο λόγο σας έχει παραδοθεί εκεί.

Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε ανά πάσα στιγμή το Πιστοποιητικό σας από τη σελίδα Πιστοποιήσεις, μόλις συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.  Πατήστε το link Κατέβασμα Πιστοποίησης για να κατεβάσετε το πιστοποιητικό σας σε μορφή pdf όπως δείχνει η εικόνα εδώ https://prnt.sc/l14e49 .

Εάν δεν το βρίσκεται ούτε εκεί, πατήστε εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

2. Έχω ολοκληρώσει με επιτυχία την εξέταση σε κάποια από τα 15 μαθήματα της ενότητας και δε βρίσκω την πιστοποίηση.

Την Πιστοποίηση θα την αποκτήσετε όταν θα ολοκληρώσετε με επιτυχία την εξέταση σε ΟΛΑ τα μαθήματα της ενότητας κι όχι στο καθένα ξεχωριστά.

3.Εάν αποτύχω στην εξέταση ενός μαθήματος, μπορώ να επανεξεταστώ ;

Ναι, μπορείτε να κάνετε την εξέταση έως πέντε (5) φορές

1. Ποιος επιμελείται το υλικό της Κυνηγετικής Ακαδημίας;

Το εκπαιδευτικό υλικό και την επιμόρφωση επιμελούνται και παρουσιάζουν ειδικοί επιστήμονες, συνεργάτες ανωτάτων σχολών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων καθώς και ειδικοί εκπαιδευτές.

2. Πως γίνεται η εκπαίδευση ; Απαιτείται φυσική παρουσία μου ;

Η εκπαίδευση γίνεται διαδικτυακά με τη μέθοδο e-learning. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα, όπου κι όποτε σας βολεύει. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιμόρφωσης όσοι εκπαιδευόμενοι επιθυμούν, τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν με πρακτική εκπαίδευση η οποία θα γίνεται από ειδικούς εκπαιδευτές, σε επιλεγμένους χώρους – τοποθεσίες και όπου χρειάζεται με την παρουσία εντεταλμένων οργάνων

3. Θα αποκτήσω κάποια πιστοποίηση μετά την εκπαίδευση ;

Ναι, το πρόγραμμα eLearning περιλαμβάνει στάδια προόδου (τεστ) και ο βαθμός επιτυχίας αθροίζεται στο τέλος για την απόκτηση του πιστοποιητικού επιμόρφωσης.

4. Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση για να πάρει κάποιος κυνηγετική άδεια;

ΟΧΙ, στην χώρα μας. Σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης προγράμματος κυνηγετικής εκπαίδευσης, χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό της γνώσης που έχει αποκτηθεί και είναι απαραίτητο στους υποψηφίους νέους κυνηγούς, πριν από τις εξετάσεις που υποβάλλονται στον αρμόδιο φορέα για την απόκτηση της άδειας κυνηγίου και της εγγραφής στον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής τους.

1. Πώς μπορώ να συνδεθώ στον λογαριασμό μου; 

Αφού ολοκληρώσετε την πληρωμή της Εγγραφής ο λογαριασμός είναι πλέον ενεργός. Μπορείτε να συνδεθείτε από το κεντρικό μενού του site μας, από τον σύνδεσμο στα δεξιά Είσοδος | Εγγραφή.

Στο πεδίο Όνομα χρήστη και Κωδικός πληκτρολογείτε τα στοιχεία που επιλέξατε κατά την Εγγραφή σας και σας έχουμε στείλει με email. Μόλις είστε έτοιμοι πατήστε το κουμπί ΣΥΝΔΕΣΗ.

Υπόδειγμα οθόνης

Αφού συνδεθείτε επιτυχώς, μεταβείτε από το κεντρικό μενού στην επιλογή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΩΝ.

Υπόδειγμα οθόνης

Θα διαπιστώσετε ότι πλέον η λίστα με τα Μαθήματα είναι ενεργή (δείτε την εικόνα παρακάτω) και μπορείτε να πατήσετε σε όποιο μάθημα επιθυμείτε για να δείτε το περιεχόμενό του. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε την εκπαίδευση με τη σειρά που έχουμε ορίσει μέσα στην ενότητα, ώστε να υπάρχει μία αλληλουχία στη θεματολόγια και στην ανάπτυξη των γνώσεων σας.

Υπόδειγμα οθόνης

2. Ποια είναι η δομή των μαθημάτων; Τι περιλαμβάνει το καθένα;

Κάθε μάθημα περιλαμβάνει
1. Εναλλακτικά:
a. Επεξηγηματικό Video μεγάλης διάρκειας (σχεδόν σε όλα τα μαθήματα)
b. Μαγνητοσκοπημένη Διάλεξη του Εκπαιδευτή
2. Το αναλυτικό κείμενο του μαθήματος και φωτογραφίες.
3. Ερωτηματολόγιο Εξέτασης, στο κάτω μέρος, όπου θα πρέπει να συμπληρώσετε για να αξιολογηθεί
το επίπεδο των γνώσεων σας.

Υπόδειγμα οθόνης Επεξηγηματικού Βίντεο

Στην δεξιά στήλη υπάρχει το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ το οποίο περιλαμβάνει όλη τη δομή της ενότητας. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μεταβείτε στο Μάθημα που θέλετε πατώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Πάρτε χρόνο να μελετήσετε ικανοποιητικά την κάθε ενότητα και μόλις είστε έτοιμοι για την εξέταση ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Υποδείγματα οθόνης Διαλέξεων Εκπαιδευτή
1

2


3

4

3. Ποια είναι η διαδικασία της εξέτασης;

Μόλις ολοκληρώσετε την μελέτη της ενότητας και είστε έτοιμοι για την Εξέταση, πατήστε το κουμπί που θα
βρείτε στο τέλος του Μαθήματος.

Στην οθόνη που ανοίγει βλέπετε τις βασικές πληροφορίες της εξέτασης όπως τη Διάρκεια που έχετε στη διάθεσή σας, το Σύνολο των Ερωτήσεων και το Ποσοστό Επιτυχίας που θα πρέπει να επιτύχετε κατά τις απαντήσεις σας.

Μόλις είστε έτοιμοι πατήστε το κουμπί ΕΝΑΡΞΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ. Αν θέλετε να ξεκινήσετε την εξέταση κάποια άλλη στιγμή, μπορείτε να μεταβείτε στη κεντρική οθόνη του μαθήματος πατώντας το κουμπί ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΩΝ.

Υπόδειγμα οθόνης

Οι ερωτήσεις/απαντήσεις χωρίζονται σε τρεις τύπους α) Σωστό/Λάθος, όπου επιλέγετε μία από τις δύο απαντήσεις β) Πολλαπλές σωστές απαντήσεις γ) Ερώτηση ανάπτυξης ιδεών που θα πρέπει να γράψετε ότι σας ζητείται.

Υπόδειγμα οθόνης

Στη δεξιά στήλη βλέπετε το Χρόνο που απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέτασή σας.

 

 

 

 

Μόλις ολοκληρώσετε τις απαντήσεις σας και είστε σίγουροι για αυτές, πατήστε το κουμπί ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ. Οι απαντήσεις έχουν αποθηκευτεί και σύντομα θα αξιολογηθούν από τον αντίστοιχο εισηγητή.

4. Πότε ολοκληρώνεται η εκπαίδευση;

Η εκπαίδευσή σας ολοκληρώνεται μόλις αξιολογηθούν όλες οι απαντήσεις στις εξετάσεις που έχετε αποστείλει ανά μάθημα. Μόλις αξιολογηθούν οι απαντήσεις και προκύψει το τελικό αποτέλεσμα που θα καθορίζεται από το συνολικό ποσοστό επιτυχίας, θα σας ενημερώσουμε μέσω email αλλά και μέσα από τη σελίδα του λογαριασμού σας στο site μας.

Εφόσον η εκπαίδευση σας κριθεί επιτυχημένη, θα έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε την Πιστοποίησή σας μέσα από το LMS ή το site του προγράμματος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ.